Ultimele stiri

Avertisment pentru spitalele din Timiș: pacienții nu trebuie să-și cumpere medicamente pe perioada spitalizării. Ce se întâmplă dacă totuși sunt puși să facă asta

cjas timis

Pacienții care ajung să fie internați în spitalele din județul Timiș nu ar trebui să plătească niciun leu pentru achiziționarea de medicamente sau materiale sanitare. În realitate, acest lucru nu se întâmplă în o parte din unitățile medicale, atrage atenția Casa Județeană de Sănătate Timiș.

Pentru a lămuri lucrurile, reprezentanții CJAS Timiș vin cu mai multe precizări. Astfel, instituția atrage atenția încă o dată managerilor de spitale în vederea gestionării eficiente a fondurilor alocate. Mai mult, spitalele au obligația de a garanta dreptul pacienților de a beneficia în mod gratuit, pe întreaga durată a internării, de toate serviciile medicale necesare pentru tratarea afecțiunilor de care suferă, (medicamente, materiale sanitare, servicii medicale paraclinice, etc.) și de a rambursa acestora eventualele cheltuieli suportate pe perioada spitalizării.

În urma unei analize realizate de CJAS Timiș s-a constatat că există spitale care nu au rambursat în totalitate cheltuielile suportate de pacienți pe perioada internării. Acestea sunt: Spitalul Judeţean – 424 de solicitări de rambursare, adică suma de 939.196 lei, Institutul de Boli Cardiovasculare –  114 solicitări de rambursare, adică suma de 593.625 lei, Spitalul Municipal Lugoj – 27 de solicitări de rambursare, adică suma de 32.371 lei, Spitalul CFR Timișoara – o solicitare de rambursare, adică suma de 4.933 lei și Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” – două solicitări de rambursare, adică suma de 206 lei.

„Facem, de asemenea, un apel către asigurai ca în cazul în care întâmpină probleme similare cu cele menționate mai sus să sesizeze CJAS Timiş”, precizează reprezentanții instituției.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*