Ultimele stiri

Avertizare hidrologică Cod Portocaliu transmisă de ISU Banat

La nivelul ISU Banat are loc activarea grupei operative la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.
Începând cu data de 24.05.2015, ora 19:00, până în 25.05.2015, ora 10:00, la nivelul judeţului Timiş, a intrat în vigoare Avertizarea hidrologică Cod Portocaliu, ca urmare a scurgerilor importante de pe versanți, torenților și pâraielor, viiturilor rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșterilor debitelor și nivelurilor cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENȚIE ȘI INUNDAȚIE pe bazinul superior al râului Bega și pe afluenții săi aferenți bazinului mijlociu, judeţul Timiș.

Pentru perioada vizată de codul portocaliu, la nivelul judeţului Timiş prin dispoziția prefectului județului – domnul DOGARIU Eugen, s-a activat grupa operativă – etapa I.
GRUPA OPERATIVĂ este formată din reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţului Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă BANAT al judeţului Timiş, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, respectiv Administrația Bazinală de Apă Banat.
S-au prealarmat subunitățile de pompieri din zona Făget și Lugoj. De asemenea a fost instituită permanența la nivelul primăriilor din zona vizată de codul portocaliu.
În continuare se monitorizează situația autoritățile locale cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență fiind pregătite să intervină în cel mai scurt timp.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*