Ultimele stiri

Aveţi grijă cum daţi foc vegetaţiei uscate! Amenzile pot ajunge până la 50.000 de lei

foc

Polițiştii locali atrag atenția celor care îşi igenizează terenurile prin arderea ierbii, dar şi celor care dau foc vegetaţiei pe domeniul public sau privat, că nu au voie să facă acest lucru fără aviz. Cei care nu ţin cont de acest lucru riscă amenzi ce pot ajunge şi până la 50.000 de lei.

Fără acceptul autorităților competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență, arderea vegetaţiei uscate nu poate fi efectuată de deţinătorii de teren. Sancțiunea prevăzută pentru această faptă este de cuprinsă între 3.000 lei și 6.000 lei pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice.

Arderea vegetaţiei şi deşeurilor pe domeniul public sau privat este, de asemenea, interzisă. Amenzile în aceste cazuri sunt între 500 şi 1000 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.500 şi 2.500 de lei pentru firme. Anul trecut, poliţiştii locali au dat 40 de amenzi timişorenilor sau firmelor din oraş care au încălcat aceste prevederi

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*