Ultimele stiri

Avioane americane F-16, în spațiul aerian al României

avion

De săptămâna aceasta, mai multe avioane americane F-16 vor survola spaţiul aerian românesc. Ministrul Apărării, Mircea Duşa, spune că este vorba de o serie de exerciţii, motiv pentru care avioanele vor rămâne pe teritoriul ţării noastre o perioadă destul de lungă.

Ministrul Apărării spune că Bucureştiul are şi alte solicitări pentru partenerul american şi pentru NATO. Este vorba despre dislocarea unor escadrile în România până când subunitatea noastră de F-16 va deveni operaţională. Ministrul Apărării a spus că luni va discuta la telefon cu şeful Pentagonului, Chuck Hagel.

Pe de altă parte, ministrul a respins catalogarea de „avioane second-hand” pentru aparatele pe care ţara noastră le va achiziţiona din Portugalia. El a explicat că piloţii şi specialiştii i-au spus că aceste aparate vor fi dotate cu armanent de ultimă generaţie şi, practic, va rămâne doar fuselajul din vechile avioane.

Statele Unite ale Americii au solicitat României extinderea operaţiunilor de la baza Kogălniceanu, respectiv dislocarea unor elemente a unei unităţi de infanterie marină şi a unui număr de aeronave militare. Numărul militarilor americani dislocaţi la Kogălniceanu va ajunge la 1.600. Baza de la Mihail Kogălniceanu va deveni un nod de transport esenţial pentru echipamentele americane care se reîntorc din Afganistan, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*