Ultimele stiri

Avocata prinsă în timp ce primea mită cerea bani sub pretextul „bunelor practici din justiție”.

Ramona Joldes

Avocata Ramona Joldeș, reținută de procurorii DNA pentru 24 de ore pentru trafic de influență, i-a luat banii celui care a denunțat-o sub pretextul „bunelor practici din justiție”.

În fapt, Ramona Joldeș a pretins celui care a denunțat-o  suma totală de 16.500 lei. Femeia a primit suma 2.000 lei, și i-a promis bărbatului că, prin influenţele care le are asupra unor judecători şi procurori învestiţi cu judecarea ori soluţionarea cauzelor civile şi penale pe care denunţătorul le are pe rolul instanţelor de judecată ori al parchetelor din Timiş, în schimbul sumelor de bani pe care le va remite acestora, va interveni în scopul soluţionării lor favorabile.

“Începând din anul 2008, persoana denunţătoare din prezenta cauză a formulat şi exercitat mai multe plângeri penale şi acţiuni civile care au fost concepute şi depuse la momentul respectiv de către avocata Joldeș Ramona Elena. În cursul anului următor, respectiv în 2009, aceasta i-a spus clientului său că adversarii din procese câştigă litigiile pe motiv că reprezentantul lor, un alt avocat, i-ar mitui pe magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzelor. În acest sens, avocata Joldeș Ramona Elena i-a sugerat clientului său că acelaşi lucru ar trebui să-l facă şi ei, pentru a se conforma unor aşa-zise „bune practici” în justiţie. Sugestia inculpatei nu a fost urmată la acel moment de o pretindere efectivă şi de remiteri a unor foloase, astfel că, până în lunile februarie – martie 2013 nu a mai existat o continuare a acelei prime discuţii. Începând însă cu lunile februarie – martie 2013, inculpata Joldes Ramona Elena a început să-l contacteze telefonic în mod insistent pe denunţător, solicitându-i să se întâlnească pentru a discuta despre situaţia dosarelor aflate în curs de soluţionare la diferite organe judiciare, penale ori civile. Cu ocazia acelor întâlniri solicitate de către inculpata Joldes Ramona Elena, aceasta i-a cerut să-i remită sume de bani pe care ulterior să le predea procurorilor şi judecătorilor învestiţi cu soluţionarea cauzelor, fără ca, în cadrul acelor întâlniri, să poată preciza cuantumul exact al banilor pe care urma să îi preda fiecăruia dintre magistraţii la care a făcut referire. La data de 13 mai 2013, inculpata Joldes Ramona Elena a pretins de la denunţător suma de 16.500 lei”, arată anchetatorii într-un comunicat de presă.

Ca urmare a activităţilor persuasive ale avocatei, clientul i-a remis suma totală de 2.000 lei (din care 1.000 lei în data de 19 martie 2014 şi 1.000 lei la data de 7 aprilie 2014). În cadrul celor două întâlniri când denunțătorul a remis sumele de câte 1.000 lei, avocata, pentru a-i întări martorului convingerea că dosarele nu pot fi soluţionate favorabil decât în modul propus de ea, a încercat să-i explice că judecătorii şi procurorii la care a făcut referire anterior, precum şi un poliţist, sunt prieteni şi apropiaţi ai săi, unii chiar foşti colegi și că ei o ghidează în ce privește demersurile care trebuie făcute pentru a nu fi create suspiciuni cu privire la soluţionarea dosarelor.

De asemenea, femeia a confirmat faptul că suma de 1.000 lei primită în data de 19 martie 2014 ar fi remis-o unui judecător care, ulterior, ar fi predat-o personal procurorilor care ar avea în instrumentare dosarele penale, precum şi faptul că ar fi avansat din fonduri proprii suma de 1.500 lei, pe care ar fi remis-o, de asemenea aceluiași judecător, pentru ca apoi să fie predaţi aceloraşi procurori. Referitor la dosarele civile, inculpata Joldes Ramona Elena a mai precizat că suma de bani pe care denunțătorul ar urma să o plătească pentru „cumpărarea” serviciilor judecătorilor urmează a fi precizate ulterior, respectiv cel mai târziu în data de 28 aprilie 2014.

Chiar ieri, înainte să fie reținută de procurorii DNA, se pere că avocata i-ar fi trimis un mesaj clientului său, spunându-i că trebuie să pregătească suma de 2.700 de euro pentru cei trei magistraţi judecători.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*