Ultimele stiri

Azi în Timișoara, mâine în toată țara! Peste 5.000 de timișoreni au protestat în Piața Victoriei pentru democrație [FOTOREPORTAJ]

„Azi în Timișoara, mâine în toată țara!” „Vrem Democrație!” „Nouă ne pasă!” sau „Să vină regele!” sunt doar câteva dintre scandările care s-au strigat sâmbătă seara în Piața Victoriei din Timișoara, la mitingul pentru susținerea asigurării votului pentru românii din diaspora. Aproape 5000 de oameni au ieșit în stradă pentru a le arăta celor care conduc țara că le pasă. Au cântat, au scandat și au fluturat steagul României ore în sir, în același timp cu alte zeci de mii de Români din toată țara.

DSCN0096

La miting s-a protestat pașnic. Oamenii au preferat să scandeze fără să jignească și să fluture mai multe bannere si steaguri. Notă discordantă a făcut totuși un grup de tineri care a început să strige „M..e Ponta”, vocea lor răsunând mai tare ca a tuturor. Jandarmii au fost nevoiți să intervină, iar organizatorii au acuzat că gestul ar fi fost provocat de infiltrați, care au venit la protest doar ca să încingă spiritele, nu ca să își ceară drepturile. Atmosfera a fost întreținută de muzicianul Cristian Cazacu a fredonat versurile “Hei, hei, nouă ne pasă, nu vom sta în casă”, iar participanții au cântat cu el. “Vrem să votăm, nu să plagiem” sau “Ponta, nu uita, ești pe lista DNA”, au fost alte lozinci scandate de cei care s-au adunat în Piața Victoriei. Nu au lipsit nici scandările “Iohannis, Iohannis”, deși primarul Robu, la fel ca organizatorii, au cerut expres ca acest miting să nu fie transformat într-unul politic.

DSCN0109 DSCN0115

La finalul protestului, care s-a întins mult după ora 20.00 când era programat să se încheie, Edwin Sebastian Marc studentul care s-a ocupat de organizare a declarat: „Protestul a ieşit incredibil de bine! Nu m-am putut aştepta la aşa ceva, nu m-am aşteptat ca comunitatea bănăţeană să fie atât de unită. Nu m-am aşteptat ca oamenii să păstreze civilizaţia, este extraordinar, este extraordinar ce putem încă înfăptui! Dintr-un punct de vedere pe timişoreni i-a unit memoria Revoluţiei. Dintr-un alt punct de vedere, pe timişoreni i-a unit faptul că, poate, fără să fim acuzaţi de complex de superioritate, oamenii gândesc un pic mai deschis aici. Oamenii nu vor să se compromită, s-au compromis destul. Şi, da, au venit, se vede!”.

DSCN0087

Prezent la manifestație a fost și un bătrân de 92 de ani, care a luat cuvântul și le-a vorbit celor prezenți. Bătrânul a declarat că a venit la miting pentru “a spăla rușinea tinerilor, inclusiv pe cea a lui Victor Ponta”. De asemenea, pentru dreptul la vot al românilor din străinătate au strigat și cei din galeria lui Poli.

DSCN0107

 

GALERIE FOTO:

DSCN0057 DSCN0089 DSCN0093 DSCN0104 DSCN0111 DSCN0121 DSCN0122 DSCN0124

1 Commentariu pe Azi în Timișoara, mâine în toată țara! Peste 5.000 de timișoreni au protestat în Piața Victoriei pentru democrație [FOTOREPORTAJ]

  1. TIMISOARA, singurul oras din Romania care a inteles ceva si isi spune parerea, fara sa-i fie frica de plagiatorii natiunii!!! Bravo!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*