Ultimele stiri

Ba că DA, ba că NU! Victor Ponta susține că Centura Sud a Timișoarei se face

autostrada

După lungi tergiversăi de situație, pare că Centura Sud a Timișoarei va fi cuprinsă, totuși, în Master-planul pentru Transporturi. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Victor Ponta, care le-a cerut deputaților de Timiș ce l-au interpelat să se informeze pentru convingere la Ministerul Transporturilor.

Cu toate acestea, în luna noiembrie, chiar Ministerul Transporturilor era cel ce susținea că Timișoara nu are nevoie de Centura Sud, pentru că traficul greu se face prin partea de nord a orașului, acolo unde deja există un astfel de drum.  Apoi, ministerul condus de Ioan Rus s-a contrazis când, la interpelarea deputatului PSD de Timiș, Sorin Grindeanu, a răspuns că Centura Sud a Timișoarei va intra în Master Planul pentru Transporturi, pe exercițiul financiar 2014-2020.

„Unu: master-planul va fi supus dezbaterii parlamentului. Doi: am aici răspunsul Ministerului Transportului. Am făcut o interpelare joi, pe repede înainte, tocmai ca să am un răspuns vineri. Mi-a venit la birou cu semnătură cu tot. Centura Timișoarei este prinsă în master-plan, iar prioritățile pentru 2015 se vor hotărî, dincolo de culoarul patru, care e pe fonduri europene, printr-un consens la începutul lunii februarie”, spunea la mijlocul lunii ianuarie liderul PSD Timiș, Sorin Grindeanu.

Acum, însă, rămâne de văzut dacă obiectivul realizării Centurii de Sud a Timișoarei va intra sau nu în dezbatere publică, pentru includerea sa în Master-Plan, căci Victor Ponta a mai promis în timpul campaniei electorale că obiectivul va fi realizat, iar apoi Ministerul Transporturilor s-a răzgândit, prezentând o hartă a drumurilor ce urmau realizate ce nu includea Centura Sud a Timișoarei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*