Ultimele stiri

Ba SE VOTEAZĂ, ba NU SE VOTEAZĂ proiecte suplimentare în plenul Consiliului Local. Cum se apară consilierii PSD la atacurile consilierilor PDL

Proiectele suplimentare ce apar pe ordinea de zi a plenurilor Consiliului Local nu reprezintă doar de azi, de ieri o problemă. Pe această temă s-a dezbătut mult. Dacă acum câțiva ani consilierii locali din PDL erau cei criticați de grupul PSD că refuză să voteze proiectele suplimentare, iată că după ce majoritatea din CL s-a schimbat și situația s-a modificat. Acum, consilierii PDL sunt cei care le impută celor din PSD faptul că fac prea mult caz pe tema proiectelor suplimentare. Asta după ce, în repetate ședințe de plen, consilierii PSD ba au refuzat să voteze proiecte suplimentare, ba au comentat mult înainte de a vota.

Chiar dacă consilierii PDL critică dur atitudinea celor din opoziție, cei din PSD se apără și spun că democrat-liberalii trebuie să-și amintească că și ei făceau același lucru. Mai mult decât atât, aceștia îl văd vinovat pe primarul Nicolae Robu care nu a reușit să eficientizeze felul în care se desfășoară ședințele de plen.

“Nu e adevărat! Mi se pare absolut neinspirată poziția PDL-ului, dacă e să fim corecți. Trebuie să stim fiecare ce am făcut în trecut. Mi se pare o ipocrizie. Până la urmă am avut o perioadă de un an un an jumate în care l-am înțeles pe domnul primar, dar au trecut aproape trei ani de mandat. Nu poți să o ții numai în proiecte suplimentare, căci consilierii nu au timp să studieze materialul pe care îl votează și pot lua decizii neinspirate”, spune consilierul PSD, Alfred Simonis.

Cum joi a fost convocată o ședință extraordinară a plenului CL, consilierii PSD și-au anunțat și poziția. Dacă pe ordinea de zi suplimentară vor fi proiecte urgente, care riscă să piardă finanțare, de exemplu, vor fi votate, dacă nu, social-democrații se vor retrage.

“Eu la ora asta nu am o evidență cu câte proiecte avem pe ordinea de zi și câte pe cea suplimentară. În măsura în care nu vor fi chestiuni absolut urgente pentru oraș -pentru că pot apărea chestiuni absolut urgente pe care dacă CL nu le votează se pot pierde finanțări- vom vota, dacă nu vor fi astfel de situații, noi nu vom vota proiectele suplimentare. Noi am mai fost puși în situația de a vota pe ordinea de zi acordarea de cetățean de onoare post-mortem, care niciodată nu mi se pare o urgență. Dacă vor apărea aberații pe ordinea de zi suplimentară nu le vom vota, dacă vor apărea chestiuni urgente, vom vota”, mai spune Simonis.

Practic, situația rămâne aceeași, deși taberele s-au schimbat. Proiectele de pe ordinea de zi suplimentară nasc în continuare controverse fie că acuzațiile sunt lansate de grupul PSD, fie de grupul PDL, toate pe același motiv…nu este timp ca proiectele să fie studiate dacă ele apar doar cu câteva minute înainte de începerea ședinței.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*