Ultimele stiri

BAC 2014 Elev din Timișoara, ELIMINAT de la proba orală la limba română, după ce a fost prins butonând un telefon mobil. Ce sancțiune aspră a primit

bac

Ce rușine! Un elev din Timișoara a fost dat afară, astăzi, din sala de examen unde susținea prima probă a examenului de Bacalaureat, cea de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba și literatura română. Băiatul a fost observat de un profesor examinator că butona telefonul mobil, i s-a întocmit proces verbal și a fost eliminat din examen. Mai mult, absolventul de liceu nu va mai putea să participe la următoarele două sesiuni ale „examenului maturității”.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, la prima sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris 4.936 de candidați, 861 dintre aceștia provin din promoțiile anterioare. „78 % dintre copii au terminat liceul la forma de zi și mai puțin de 25 % la seral. În cea mai mare parte, elevii susțin prima probă a examenului în școlile în care au învățat. În județul Timiș avem 51 de centre de  evaluare, toate sălile de examen, din câte știm noi, sunt dotate cu camere de supraveghere”, a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Prima probă a „examenului maturității” are loc în perioada 10 – 12 iunie, candidații nu primesc note, ci calificative.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*