Ultimele stiri

BACALAUREAT 2015 Peste 5.000 de liceeni din Timiș susțin proba scrisă la Limba Română. UPDATE Vezi subiectele

bacalaureat

5.197 de absolvenți de liceu din județul Timiș susțin, astăzi, proba scrisă la Limba și Literatura Română din cadrul examenului de Bacalaureat. Examenul a început la ora 09.00, iar candidații au trei ore la dispoziție să rezolve subiectele primite.

Ca un element de noutate, în acest an Ministerul Educației Naționale a decis ca lucrările să fie corectate în alte județe decât cele în care au fost susținute.

Elevii care au susținut proba scrisă la Limba Română la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara au declarat, la ieșirea din sala de examen, că subiectele au fost foarte ușoare, mai ușoare decât s-au așteptat.

La profilul real, elevii au trebuit să redacteze la subiectul al doilea un text argumentativ despre cât de important este sportul, iar la al treilea subiect să analizeze un personaj dintr-o operă scrisă de Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu.

Iar la profilul uman, la subiectul al doilea, elevii au avut de scris despre rolul scriitorilor în societate, iar la al treilea subiect, despre relația dintre două personaje dintr-un roman interbelic.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*