Ultimele stiri

Baghetă rustică

bagheta rustica

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata sau 7 gr drojdie uscata
  • 375 ml apa
  • 1-2 lingurite sare
  • dupa gust
  • 1 lingura ulei de masline
  • numai daca doriti
  • faina pentru presarat planseta de lucru

Mod de preparare:

Se amestecă apa călduta cu drojdia pina se dizolva si lingura de ulei daca doriti.

Faina o asezam intr-un castron, facem o gropita in centru, adaugam sarea si aici turnam apa amestecata cu drojdia si uleiul. Daca aveti masina de paine ar fi de preferat sa pregatiti aluatul acolo (nu se va lipi), daca nu, faceti ca mine: amestecati bine cu o lingura de lemn pina va plictisiti si face bule de aer. Acoperim castronul cu aluatul si lasam la odihnit o ora.

Pe planseta de lucru presaram faina si rasturnam aluatul dospit. Impaturim aluatul pe jumatate pe lungime, presaram faina, acoperim cu un prosop de bucatarie curat si lasam la odihnit inca o jumatate de ora. Cind expira cele 30 de minute, impartim aluatul in trei parti egale si incepem sa il lucram, dindu-i forma de sul. Am asezat direct in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt la distante de 5 cm. Le crestam cu cutitul pe latime, presaram cu putina faina si acoperim cu folie alimentara.

Se lasa la odihnit inca o jumatate de ora. Dupa primele 15 minute incingem cuptorul la 240 grade si asezam inauntru o oala cu apa. Dupa alte 15 minute introducem baghetele in cuptor si coacem 18-20 minute, scrie Gustos.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*