Ultimele stiri

Banca Mondială și Ministerul Educației, în conferință la Universitatea de Vest din Timișoara

universitatea de vest

Reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și experți locali și internaționali ai Băncii Mondiale s-au aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, la Universitatea de Vest din Timișoara. Discuțiile purtate s-au axat pe “Cadrul strategic privind creșterea accesului și ratei de absolvire, a calității și eficienței învățământului terțiar în România, 2014-2020”.

Evenimentul s-a desfășurat pe două module, într-o primă discuție fiind invitați rectorii din zona de vest, apoi discuțiile purtându-se cu participanții interesați din Timișoara: angajatori, directori de licee, studenți consilieri FEAA, ONG- uri relevante, sindicate, etc.

“Universitatea de Vest este alături de factorii decidenți și partenerii internaționali în găsirea celor mai bune soluții la provocările actuale. Avem expertiza necesară să venim cu propuneri pertinente pentru dezvoltarea învățământului terțiar în România. Avem experiență în derularea a importante proiecte în domeniu, această know-how fiind la dispoziția şi în folosul comunității”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Prof. univ. Dr. Marilen Pirtea.

Consultarea desfășurată la UVT și-a propus a surprinde direcții strategice, obiective majore, definitorii pentru accelerarea dezvoltării învățământului terțiar în România, mai cu seamă prin accesul la Fondurile Structurale.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*