Ultimele stiri

Bani de la Consiliul Județean Timiș pentru renovarea singurei clinici de Chirurgie Vasculară din vestul țării. De ce sunt medicii supărați pe primarul Robu

clinica de chirurgie vasculara

Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș, a promis în toamna anului trecut că va dona bani pentru renovarea Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara, și s-a ținut de cuvânt. Nu mai puțin de 200.000 de lei au fost donați de reprezentanții autorităților județene, bani cu care vor fi modernizate trei din cele zece saloane ale clinicii în care sunt salvate de la amputare picioarele a mii de pacienți din tot vestul țării.

Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, a precizat faptul că sprijinul financiar de la Consiliul Județean Timiș este deosebit de important. “Banii de la CJ Timiș reprezintă mai mult de  55 % din tot ce au reușit să strângem până acum. Am reabilitat trei saloane, iar cu acești bani vom mai reabilita alte trei și ar mai fi nevoie de fonduri pentru încă patru. Saloanele vor fi dotate cu toalete ultraperformante, iar în următoarea perioadă va fi implementat un sistem de alarmă al asistentelor de către pacienți, prin apăsarea unui buton aflat chiar lângă patul bolnavilor”, a precizat Mihai Ionac.

Medicii de la Clinica de Chirurgie Vasculară sunt supărați pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care a promis și el că va aloca fonduri pentru renovarea secției, dar nu s-a mai ținut de cuvânt. “Am încercat să reiau legătura cu reprezentanții Primăriei Timișoara, dar nu am mai reușit”, a mai precizat Mihai Ionac.

În anul 2013, în jur de 2.500 de pacienți cu problem vasculare grave au fost internați în Clinica de Chirurgie Vasculară. Dintre aceștia, aproape 2.000 au fost supuși unei intervenții chirurgicale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*