Ultimele stiri

Bani restituiți în rate. Despăgubirile privind taxa auto se dau în cinci ani

Ministerul Mediului restituie în rate, timp de cinci ani, taxa auto pe care a încasat-o ilegal. Este soluţia la care a recurs statul după ce a constatat că mai tot ce intră ca timbru de mediu iese din buget ca despăgubiri, peste o jumătate de miliard de lei într-un singur an. Adică 80 % din cât s-a încasat.

Timbrul de mediu a adus încasări de 53 de milioane de lei, în prima lună din an. Iar despăgubirile au ajuns, într-o singură lună, la 35 de milioane de lei.

Dacă vreți să vă recuperați banii plătiți pe taxa auto, va trebui să dați statul în judecată, însă procesele pot dura chiar și un an de zile. Atenție însă, nu vă veți recupera toți banii odata, ci în rate.

Guvernul a hotărât că despăgubirile vor fi plătite eşalonat, în rate de 20% timp de cinci ani. Primesc banii doar cei care au câştigat în instanţă taxa auto plătită până acum.

În total, sute de mii de români au dat statul în judecată, iar până acum Curtea Europeană de Justiţie a declarat ilegale toate formele taxei auto introduse până în 2013. Dacă se va întâmpla la fel şi cu timbrul de mediu, autorităţile l-ar putea înlocui cu un impozit auto anual, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*