Ultimele stiri

Banii înapoi pentru acciză. Guvernul aprobă miercuri ordonanţa prin care transportatorii recuperează cei 4 eurocenţi

carburanti

Guvernul aprobă miercuri Ordonanţa de Urgenţă prin care transportatorii vor recupera cei 4 eurocenţi plătiţi la acciza pe carburant. Banii vor fi recuperaţi trimestrial, numai în baza facturilor de achiziţionare a carburantului, potrivit lui Victor Ponta. De scutire vor beneficia transportatorii care au maşini de peste 7,5 tone.

Conform estimărilor guvernamentale, restituirea banilor va genera la bugetul de stat un minus de 353 de milioane de lei pentru acest an.

Preşedintele Traian Băsescu atrăgea atenţia că înţelegerea încheiată cu transportatorii va genera fraude masive, în condiţiile în care acciza este oricum „un abuz” şi „un act de sadism”.

„Despre înțelegerea pe care a făcut-o cu transportatorii, Victor Viorel (Ponta) spune că vor lua banii înapoi cei ce vor cumpăra cinstit. Îți spun de pe acum, Victor Viorel, vor primi Finanțele camioane de facturi pentru cei care n-au alimentat niciodată. Va fi o lovitură pentru bugetul de stat, românii sunt foarte inventivi. Dacă ar fi fost o necesitate n-aș fi spus nimic. Dar este o nevoie politică pentru a da baronilor. (…) Această taxă pe combustibil este un abuz”, spunea preşedintele Traian Băsescu luni, scrie Digi24.

De asemenea, președintele a spus ca va ruga Parlamentul să nu voteze ordonanța de urgență.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*