Ultimele stiri

Bănuit de furt din societate comercială, depistat de poliţişti

Poliţiştii oraşului Gătaia efectuează cercetări faţă de un bărbat de 41 de ani bănuit de comiterea unui furt din societate comercială. Pentru a preveni comiterea acestui gen de fapte, polițiștii transmit câteva recomandări.

La data de 17 noiembrie a.c., poliţiştii oraşului Gătaia au depistat în flagrant un bărbat de 41 de ani, din judeţul Iaşi, la scurt timp după ce ar fi comis un furt dintr-o societate comercială.

În fapt, cel în cauză, profitând de neatenţia angajaţilor, ar fi pătruns în vestiarul unei societăţi comerciale, situată pe raza oraşului Gătaia, iar din interior ar fi sustras o poşetă ce conţinea bani şi tichete de masă.

Prejudiciul în valoare de aproximativ 500 de lei a fost recuperat parţial.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, poliţiştii continuând cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză şi recuperării întregului prejudiciu cauzat.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc..

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse! De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

Depuneţi  zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului!

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*