Ultimele stiri

Barack Obama l-a amenințat pe Vladimir Putin cu noi sancţiuni

Preşedintele american, Barack Obama, l-a ameninţat pe Vladimir Putin, cu adoptarea de noi sancţiuni dacă Rusia nu va stopa intrarea de arme în Ucraina şi nu va înceta susţinerea separatiştilor.

„Deşi considerăm că o soluţie diplomatică este în continuare posibilă, Rusia va suporta noi costuri dacă nu observăm măsuri concrete pentru reducerea tensiunii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului american, Josh Earnest.

Kremlinul a explicat că preşedintele rus a evidenţiat importanţa încetării bilaterale a focului şi lansării unor discuţii directe între părţile implicate în conflict.

„Vladimir Putin a subliniat că o încetare veritabilă a luptelor şi lansarea unor discuţii directe între părţile aflate în conflict reprezintă cea mai mare prioritate pentru normalizarea situaţiei din regiunile de sud-est” ale Ucrainei, potrivit unui comunicat al Moscovei.

„Ca reacţie la armistiţiul decretat de Kiev, ne angajăm să avem propria încetare a focului”, a declarat Oleksandr Borodai, liderul autoproclamatei „Republici Doneţk”.

„Armistiţiul nostru va dura până pe 27 iunie”, a spus liderul separatist.

Luptele dintre insurgenţii proruşi şi armata ucraineană s-au soldat cu 375 de morţi, potrivit Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*