Ultimele stiri

Cât a slăbit într-o săptămână bărbatul de 300 de kilograme. Cum l-au ajutat medicii timișoreni să doarmă noaptea, după luni întregi

robert cogeanu

Medicii de la Spitalul Județean Timișoara, care s-au oferit să-l ajute pe bărbatul de 300 de kilograme din Pașcani să slăbească, nu pot încă să-l opereze. Și asta pentru că s-a descoperit, în urma analizelor efectuate, că are probleme grave de sănătate. Cele mai importante, care îi pun viața în pericol, sunt la inimă și plămâni, organe care funcționează doar în proporție de 20 %. “Inima este prea mare și apasă plămânii”, explică tatăl lui Robert Cogeanu.

Pe lângă cele două afecțiuni, bărbatul din Pașcani are și alte boli, precum diabet, ulcere aproape deschise, insuficiență respiratorie sau varice la picioare, diin cauza cărora riscă să moară subit. Obezitatea aproape l-a imobilizat, în ultimele luni, Robert a reușit să ațipească noaptea doar câteva minute, pentru că nu putea sta întins, dar noaptea trecută a avut loc “o minune”, așa cum descrie bărbatul faptul că a dormit cinci ore încontinuu. Totul datorită medicilor, care l-au conectat la un aparat de ventilație, ce îl ajută să respire, chiar dacă stă culcat.

Ciprian Duță, medic în cadrul Clinicii 2 Chirurgie de la Spitalul Județean Timișoara, nu știe exact când va fi operat bărbatul. Deocamdată, acesta urmează un regim drastic pentru că trebuie să slăbească cel puțin 40 de kilograme până la intervenția chirurgicală în timpul căreia stomacul va fi secționat în proporție de 90 %.

“Peste zece medici se ocupă de pacient. Rezultatele endocrinologice sunt bune, ceea ce înseamnă că a ajuns la obezitate prin alimentație, nu din cauza unei dereglări hormonale. Noi avem infrastructura și logistica necesară pentru a-l opera, suntem pregătiți, trebuie doar să se și poată realize asta”, a conchis Ciprian Duță.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*