Ultimele stiri

Băsescu a câștigat procesul cu Voiculescu. Decizia nu este definitivă

Președintele Traian Băsescu a câștigat procesul în care a fost dat în judecată de liderul conservator, Dan Voiculescu. Procesul a fost inițiat pentru afirmațiile făcute de șeful statului în iulie 2012, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, cu privire la controlul Justiției.

Inițial, în martie 2013, Judecătoria Sectorului 5 a respins acțiunea lui Dan Voiculescu, cu privire la obligarea președintelui de a retracta, în mod public, cele spuse și publicarea hotărârii definitive pronunțate în cauză, însă a admis un capăt de cerere cu privire la caracterul ilicit al afirmațiilor lui Traian Băsescu la adresa lui Voiculescu.

Vineri, Tribunalul București a admis apelul președintelui și a înlăturat caracterul ilicit al faptei, însă decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

În iulie 2012, Parlamentul a declanșat procedura de suspendare a președintelui Traian Băsescu. Atunci, în discursul ținut în plenul Parlamentului, Traian Băsescu a făcut referire la încercarea USL de a controla Justiția, amintind în context o declarație a lui Dan Voiculescu.

„Sunt opt ani de când cu migală, cu perseverență, s-a construit independența Justiției față de politic. Știu că aveți probleme de neînțeles legate de acest lucru. Am văzut și afirmațiile făcute de unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu, ‘trebuie să controlăm Justiția’. Dragii mei concetățeni, această vreme a trecut. Nu puteți să întoarceți realitățile instituțiilor, ca Parchet General, DNA, ÎCCJ, la modul de supunere din anii 2004. Tentativa dumneavoastră de a acapara toate funcțiile de decizie în nominalizarea înalților demnitari ai sistemului de justiție este una greșită și poate să eșueze la referendum”, a declarat atunci Traian Băsescu.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*