Ultimele stiri

Băsescu a convocat o şedinţă de lucru cu structurile de securitate. Concluzia: România nu este afectată de situaţia din Ucraina

România nu este afectată direct de situaţia din Ucraina, nu există riscuri imediate la adresa securităţii naţionale, Este concluzia şedinţei de lucru convocată, sâmbătă seară, la Cotroceni, de către şeful statului.

Traian Băsescu, a convocat, într-o şedinţă de lucru, structurile de securitate naţională cu privire la situaţia din Ucraina pentru a decide în ce fel conflictele afectează securitatea națională a României.

„România nu este afectată direct de situaţia din Ucraina şi nu există riscuri imediate la adresa securităţii naţionale a ţării; România nu a ridicat gradul de alertă al structurilor de securitate naţională; România va continua să fie activă în relaţiile cu aliaţii săi în discuţiile privind evenimentele din Ucraina; preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a mandatat reprezentanţii statului român să prezinte poziţia de principiu a României în dezbaterile ce urmează pe această temă în structurile Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi ale Uniunii Europene (UE); România va monitoriza, în continuare, cu maximă atenţie, atât situaţia din Ucraina, cât şi evoluţiile separatiste din Republica Moldova”, se arată în concluziile şedinţei, citate într-un comunicat al Preşedinţiei remis după întâlnirea de la Cotroceni.

Băsescu urmărește cu atenție evenimentele din Ucraina și din Crimeea. În acest sens, președintele crede că aceste împrejurări se vor închide cu crearea unui nou conflict îngheţat în Marea Neagră. Totuși, situația nu ar putea afecta România din punct de vedere economic, susține acesta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*