Ultimele stiri

Băsescu: Aeronave NATO vor fi în spațiul aerian al României; putem participa la apărarea cibernetică a Ucrainei

Prezența unor aeronave de luptă ale statelor membre NATO pe teritoriul României și posibila participare a țării noastre ca stat coordonator în apărarea cibernetică a Ucrainei au fost temele discutate, miercuri, în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, a anunțat președintele Traian Băsescu.

„Aeronavele vor staționa prin rotație și fac parte din sistemul integrat de apărare al NATO și care, alături de aviația română, vor asigura poliția aeriană, ceea ce înseamnă că, dincolo de avioanele de luptă, pe teritoriul țării vor staționa și 200 de militari, piloți, mecanici, personal de întreținere a aeronavelor aliaților din NATO care să asigure poliția aeriană în spațiul de responsabilitate al României. A fost adoptată această hotărâre și vom comunica la NATO”, a afirmat șeful statului, într-o declarație de presă, la Palatul Cotroceni.

Potrivit Agerpres, șeful statului a spus că, prin decizia CSAT, România își poate asuma unul dintre programele NATO referitor la apărarea cibernetică a Ucrainei.

„Posibila participare ca stat coordonator în proiectul fondului NATO de sprijin pentru Ucraina în domeniul apărării cibernetice. România este pregătită să-și asume unul dintre cele patru programe ale NATO în calitate de națiune lider și programul pe care dorim să ni-l asumăm este legat de apărarea cibernetică a Ucrainei”, a mai declarat președintele Băsescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*