Ultimele stiri

Băsescu: BOR s-a implicat în campania pentru prezidenţiale în sprijinul PSD, s-a mers prea departe

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri seară, că BOR s-a implicat, evident, în campania pentru prezidenţiale în sprijinul PSD, explicaţia ţinând de interesele financiare susţinute de Guvern, menţionând şi că „Victor Ponta nu a lăsat vreo icoană nepupată în România”, informează Mediafax.

„Biserica Ortodoxă este evident implicată în campanie. Eu nu o critic, este greu să critici Biserica Ortodoxă, la cât este de populară”, a spus Băsescu la Realitatea TV.

Preşedintele a mai declarat că BOR este implicată în susţinerea PSD în campanie, menţionând că nu vede altă explicaţie dincolo de interesele financiare susţinute de Guvernul Ponta.

El a mai spus, pe de altă parte, că nici Victor Ponta „nu a lăsat vreo icoană nepupată în România”.

Potrivit şefului statului, s-a mers prea departe cu implicarea BOR în campanie. Băsescu a ţinut să precizeze că el a sprijinit Biserica Ortodoxă ca preşedinte, dând ca exemplu împăcarea cu Biserica de la Ierusalim.

„Patriarhul nu mai era pomenit în slujbele de la Ierusalim”, a subliniat Băsescu, subliniind: „Împăcarea cu Biserica de la Ierusalim s-a întâmplat datorită mie”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*