Ultimele stiri

Băsescu, celor care îi cer demisia: Nu iau în considerare astfel de declaraţii ale Parlamentului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că „domnilor” care îi cer demisia le spune că nu ia în considerare declaraţii ale Parlamentului în acest sens. Acesta a menționat că actuala majoritate este cea care a gestionat „marţea neagră” şi a respins vreo 10 cereri ale justiţiei legate de parlamentari.

Potrivit Mediafax, președintele a făcut următoarele declarații: 

Despre solicitarea unor politicieni să demisionez pentru o faptă pe care nu am comis-o:

– Regret enorm că fratele meu e suspectat de trafic de influenţă, dar el e un om de 60 de ani care trăieşte la Constanţa, eu şi familia mea trăim la Bucureşti.

– Nu am avut niciun fel informare legată de afacerea Sandu Anghel, trăim fiecare cu serviciul lui, cu obligaţiile lui, cu faptele lui.

– Nicio structură de informaţii nu m-a notificat cu privire la relaţia Sandu Anghel – Mircea Băsescu. Orice suspciune legată de intervenţia mea în procesul Sandu Anghel e demontată chiar de realitate.

– Nu există niciun motiv ca cineva să suspecteze că preşedintele ar fi intervenit în procesul acestui domn sau al membrilor familiei sale.

– Îmi vine să râd şi de solicitarea domnului Iohannis pentru fapte pe care nu le-am comis în condiţiile în care nu îl văd suficient întremat pentru a declanşa o campanie prezidenţială.

– Avem o Constituţie, legi care prevăd în ce situaţii Preşedintele nu-şi mai poate duce mandatul înainte. În niciun caz nu în situaţiile când fratele lui, care are viaţa lui, independent de cea a preşedintelui, este presupus a fi încălcat legea. Dacă a încălcat-o, va răspunde, iar din punctul meu de vedere, întâmplarea pe care nu mi-am dorit-o niciodată şi pentru care cer scuze românilor, este arestarea fratelui meu.

-Este o minciună care a fost demontată de această întâmplare nefericită şi confirmă ceea ce spun de ani de zile: Niciodată nu am intervenit într-un dosar, indiferent care este nivelul de construcţie a unui dosar, poliţist, procuror, judecător. Nu am făcut aşa ceva pentru că mi-aş fi contrazis principiile.

-Constat că subordonaţii politici ai domnului Voiculescu, Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta au mobilizat majoritatea parlamentară ca să ceară demisia preşedintelui.

– Eu nu spun că evenimentul cu fratele meu este un eveniment fericit, dimpotrivă nu ar fi trebuit să se întâmple.

– Îi anunţ pe aceşti domni că nu voi lua în considerare strigătele lor şi nicio Declaraţie a Parlamentului.

Despre reprezentarea României la Bruxelles:

– Premierul mi-a solicitat mandat să participe la Consiliul European din 26 – 27 iunie. Azi l-am anunţat că nu îi dau mandat. Am avut cu dânsul experienţe când l-am trimis la Consiliul pentru energie şi nu a putut susţine Nabucco.

– Îl informez că, în 19 iunie, Ministerului de Externe i-a fost adresată o scrisoare în care i se solicita punctul de vedere al Guvernului pe tematica de dezbatere a CE.

– Este şi un motiv sentimental pentru care vreau să particip, acest motiv este legat de faptul că se semnează şi Acordul de Asociere şi cel de Liber Schimb cu Republica Moldova, iar eu în ultimii zece ani am muncit enorm pentru asta.

– Am două subiecte, primul legat de solicitarea premierului de a-i da mandat să reprezinte România la Bruxelles, al doilea despre solicitările legate de demisia mea din funcţie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*