Ultimele stiri

Băsescu: Cine crede că transformarea României este un proces de cinci ani, se înșală

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că se înșală cine crede că transformarea României este un proces de cinci ani.

„Pentru că cine crede că transformarea României este un proces de cinci ani, se înșală. În societatea românească, în politicul românesc, încă există destule resurse pentru pasul înapoi. Este misiunea fundamentală a președintelui ca, utilizând toate instrumentele pe care Constituția i le pune la dispoziție, să facă să se meargă înainte pe drumul fixat”, a afirmat Traian Băsescu, la ceremonia de validare a președintelui ales, Klaus Iohannis.

Șeful statului i-a spus viitorului președinte Klaus Iohannis că, în cei zece ani de mandat, a constatat „germenii pasului înapoi”, informează Agerpres.

„Am constatat, în două mandate, deci într-un interval de 10 ani, că se vor găsi întotdeauna în societatea românească, în mass-media românească, germenii pasului înapoi și, uneori, trebuie să forțezi la limită Constituția pentru a te opune. Pentru că românii își doresc o țară modernă. Sunt instituții care s-au modernizat și nu am nicio reținere să o spun, instituțiile, care, într-un fel sau altul, au ținut de președintele României, au făcut pași înainte, dar avem prea multe instituții care, datorită jocului politic la nivel guvernamental, încă nu sunt reformate”, a arătat Băsescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*