Ultimele stiri

Băsescu i-a scris lui Ponta. Îi cere din nou să renunțe la acciza pe carburanți

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, marți, o scrisoare prim-ministrului Victor Ponta, prin care îi solicită din nou să renunțe la introducerea accizei mărite la carburanți. Președintele susține că s-ar pune astfel o presiune „mult prea mare și inutilă” asupra mediului economic, cât și asupra populației.

„Efectele acestei creșteri, cu 42 de bani a litrului de benzină și motorină, se vor concretiza într-o creștere a prețurilor care va genera inflație, precum și o scădere a consumului, atât la nivelul cetățeanului, cât și al societăților comerciale”, arată președintele în scrisoarea publicată pe site-ul Administrației prezidențiale.

Băsescu mai face referire la faptul că în cazul transportatorilor, creșterea accizei cu 7 eurocenți pe litru va conduce la pierderea competitivității la nivel regional, cu impact direct asupra cifrei de afaceri. El susține că acest lucru va duce la creșterea prețurilor pentru consumatorul final.

Un alt domeniu potențial afectat este agricultura. Astfel, spune președintele, s-ar frâna o dezvoltare a acestui sector. În cazul populației, creșterea prețului creează un dezechilibru semnificativ între puterea de cumpărare și venituri, este de părere Traian Băsescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*