Ultimele stiri

Băsescu retrimite la Parlament legea care scapă 1200 de aleşi locali de incompatibilitate

Preşedintele Traian Băsescu a trimis astăzi în Parlament, pentru reexaminare, proiectul de lege votat pe 24 iunie prin care deputaţii i-au pus la adăpost pe primarii şi pe preşedinţii de Consilii Judeţene de dosarele de incompatibilitate în care riscau să fie condamnaţi definitiv pentru conflict de interese. Dacă legea va rămâne nemodificată, sute de dosare aflate deja pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor fi după promulgare la un pas de decizii finale favorabile aleşilor locali, chiar dacă Agenţia Naţională de Integritate a câştigat până acum procesele, scrie gândul.info.

Legea a fost respinsă de preşedintele Traian Băsescu cu argumentul că “nu este oportună”. Şeful statului consideră că eliminarea incompatibilităţii între funcţia de primar sau preşedinte de Consiliu Județean şi cea de reprezentant în adunările generale ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară (ADI) “are un impact negativ” întrucât “diminuează activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate şi vine în contradicţie cu recomandările cuprinse în Raportul MCV”, scrie aceeași sursă.

Deputaţii au adoptat acest proiect de lege prin care primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene devin membri de drept în adunările generale ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară şi reprezentanţi în regiile autonome locale de tipul celor de Apă-Canal, informează gândul.info.

Potrivit aceleași surse, dacă în iulie 2013 erau 108 cazuri de primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene incompatibili, între timp, numărul a crescut la 127. 95.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*