Ultimele stiri

Băsescu: Mandatul meu se termină pe 21 decembrie, ora 24.00, nu pot să rămân nicio oră după

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, înaintea plecării la Consiliul European, că mandatul său se termină pe 21 decembrie, ora 24,00 şi nu poate, constituţional, să rămână în funcţie „nici măcar o oră”, nedorindu-şi o asemenea situaţie, aşa cum s-a susţinut public în ultima perioadă, informează Mediafax.

Preşedintele a declarat înainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, că doreşte să facă o menţiune, „având în vedere că în ultima vreme a constatat că acest subiect este dezbătut public, cum face preşedintele Băsescu să îşi prelungească mandatul şi care sunt efectele a ceea ce se întâmplă în competiţia prezidenţială, ca preşedintele să mai stea, să ne prindă vremea Mărţişoarelor cu el la Cotroceni”.

Băsescu a precizat că, „de pe data de 22, ar trebui să fie un alt preşedinte la Cotroceni” şi a menţionat că nu există niciun articol constituţional care să permită preşedintelui în exerciţiu să îşi prelungească mandatul chiar şi cu o zi, doar, „Doamne fereşte, în situaţia unui război”.

„Deşi suntem cu doi candidaţi în fruntea sondajelor, care niciunul nu e bun pentru preşedinţia României, eu nu pot rămâne nicio zi după terminarea mandatului prezidenţial”, a susţinut Băsescu şi a cerut ca „acest subiect să nu mai fie unul de dezbatere, pentru că nu are fond problema”.

„Vă rog, plecaţi de la premisa că nu pot, constituţional, să rămân nicio măcar o oră după data de 21 , ora 24.00, pentru că ar fi exercitatea ilegală de mandat de preşedinte, şi în niciun caz nu voi abandona principul din cei zece ani de mandat, de a apăra Constituţia. Rog să nu se mai speculeze pe tema cât rămâne Băsescu după data de 21. Îi liniştesc pe toţi, nu rămân niciun minut”, a afirmat Traian Băsescu.

Potrivit aceleași surse, el a mai spus că îşi doreşte să îşi exercite mandatul până în ultima zi, cu toate prerogativele sale, dar în niciun caz nu îşi doreşte să prelungească mandatul „nici măcar cu o zi”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*