Ultimele stiri

Băsescu: „Nu e posibilă fuziunea PDL-PNL”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că soluţia pentru unificarea dreptei o reprezintă realizarea unui protocol de susţinere a candidatului la prezidenţiale, de către PNL, PDL, FC, PMP şi chiar şi PNŢCD, el susţinând că fuziunea PNL-PDL nu e posibilă.

”Nu cred că este posibilă această fuziune”, a spus Traian Băsescu, la Adevărul Live, despre Congresul anunţat de PNL şi PDL pentru aprobarea fuziunii.

Băsescu a precizat că este ”un politician mai pragmatic decât cei care imediat după ce s-au anunţat exit-poll-urile au vorbit despre o fuziune PNL-PDL”. El a apreciat că soluţia o reprezintă realizarea unui acord privind activitatea preşedintelui, pe teme precum statul de drept, UE, NATO, securitatea naţională, funcţionarea instituţiilor de securitate, scrie Mediafax.

Potrivit aceleiași surse, președinte consideră că este nevoie de pregătirea electoratului şi a menţionat că era nevoie ca acest protocol să se facă mai devreme.

”Dacă s-ar fi petrecut până acum, ar fi fost un lucru mult mai simplu, decât aşa-zisa fuziune care nu va putea avea loc. Era instrumentul care ar fi permis compatibilizarea electoratului”, a precizat preşedintele, amintind faptul că ”Alianţa DA a fost creată cu aproape un an înainte”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*