Ultimele stiri

Băsescu: Nu plec cu niciun fel de regret, cu niciun fel de părere de rău, doar cu întrebarea: oare puteam altfel să fac mai mult?

Preşedintele Băsescu a declarat că nu are nicio părere de rău că pleacă de la Cotroceni, întrucât are sentimentul că a făcut tot ce a putut pentru ca România să se modernizeze, chiar dacă nu a fost „un preşedinte genial”, subliniind totodată că poate alte tactici decât confruntarea ar fi fost mai bune.

Întrebat dacă pleacă de la Cotroceni cu un sentiment de părere de rău sau de eliberare, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu are „niciun fel de părere de rău”.

Nu am de ce să am vreun regret, nu plec nici cu părere de rău, am sentimentul că atât cât am putut, că în mod cert n-am fost un preşedinte genial, dar atât cât am putut am făcut tot pentru a mişca lucrurile înainte, pentru ca România să avanseze, să se modernizeze.Poate aş fi putut face mai mult, poate alte tactici decât confruntarea ar fi fost mai bune, deşi mi-am dat întotdeauna seama că orice s-ar fi putut discuta dacă pe masa de negociere se aducea şi justiţia. Şi atunci am preferat această bătălie continuă în care am totuşi satisfacţia că cei care m-au suspendat de două ori pentru cauza justiţiei vorbesc astăzi ce spuneam eu în 2005″, a precizat şeful statului.

„Nu plec cu niciun fel de regret, cu niciun fel de părere de rău, doar cu întrebarea: oare puteam altfel să fac mai mult? În acelaşi timp, trebuie să observ «se spune: preşedintele este de 10 ani». Aşa este, sunt de 10 ani aici, dar sunt puţine lucruri pe care le poţi face, dacă nu ai un guvern partener. Iar mie mi-a dat Dumnezeu Guvernul Tăriceanu în 2004-2008, cu care am avut o perioadă de miere aşa de vreun an, mi-a dat Guvernul Ponta aproape trei ani şi am mai rămas la mijloc cu Boc, în perioada în care, pe bună dreptate, presa semnala faptul că se face abuz de asumări de răspundere”, a spus el.

Preşedintele a mai spus că abuzul de asumare de răspundere a fost „un lucru deliberat”. „Ştim că o lege cum e Legea Educaţiei nu va trece nehăcuită prin Parlament, ştiam că, dacă lăsăm codurile, Codul Comercial şi Codul de Procedură Comercială, s-ar fi făcut harcea-parcea pe acel cod, ştiam, dacă legea micii reforme este lăsată să treacă prin Parlament, ar fi fost făcută terci, deci deliberat am utilizat acea procedură extrem de severă şi mai puţin democratică decât dezbaterea parlamentară. Dacă aş fi avut mai mult timp un guvern prietenos probabil că se făceau mai multe”, a explicat Băsescu.

Întrebat ce a pierdut şi ce a câştigat ca om, Traian Băsescu a spus: „Ce să fi pierdut şi ce să câştig? Am câştigat enorm pentru onoarea care mi s-a făcut de români să le fiu preşedinte 10 ani. Câştigul este enorm (…) câţi şefi de stat ai României suntem în viaţă. Patru, păi să fii unul din cei patru e mare lucru. Şi vine al cincilea acuma. Să sperăm că-l prindem toţi în viaţă şi pe Iohannis după ce face 10 ani, ca să fim cinci”.

 

Sursa: mediafax.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*