Ultimele stiri

Băsescu: Vor fi costuri şi pentru România în planul de acţiune NATO. Avem capacităţi de depozitare

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Cotroceni, că şi România va contribui financiar la planul de acţiune decis la summitul NATO, dar acestea vor fi mici în comparaţie cu statele care vor desfăşura forţe aici, subliniind, totodată, că România are capacităţi mari de depozitare.

Întrebat cât de pregătită este România pentru a răspunde deciziilor de la Summitul NATO, preşedintele Traian Băsescu a declarat că acestea sunt decizii politice şi ele trebuie puse în aplicare „de toate instituţiile, în principal militari, fie că vorbim de comandamente, fie că vorbim de spaţii de depozitare a tehnicii de luptă şi a muniţiei, fie că vorbim de amenajarea unor infrastructuri care ar fi, eventual, necesare pentru a se putea desfăşura forţele care la nevoie vin imediat să ajute România”, informează Mediafax.

Şeful statului a explicat că au fost modernizate aeroporturile de la Kogălniceanu şi Turda şi va fi terminat şi cel de la Feteşti, dar s-ar putea să mai fie nevoie de un aeroport.

Totodată, Băsescu a spus că România are „capacităţi de depozitare mari”. „Aduceţi-vă aminte că România a avut o armată de 300.000 de oameni şi acum avem armată de 80.000 de oameni. Dar capacităţile ne-au rămas”, a punctat şeful statului.

Potrivit aceleași surse, Băsescu a precizat că armata română este pregătită să primească echipamente noi, dar „problema este dacă bugetul este pregătit să-i pună la dispoziţie resurse”. „Avem o industrie de apărare care încă poate să construiască maşini blindate, tancuri moderne echipate cu ultimele tehnologii. Deci, la Mizil oricând am putea să plasăm o comandă pentru transportoare blindate la standard NATO, cu condiţia ca armata să primească bani din bugetul de stat pentru asta”, a explicat Băsescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*