Ultimele stiri

Bătaie de joc! Salariu mai mic decât al unei femei de serviciu pentru unele dintre cele mai pregătite educatoare din Timișoara

gradinita lenau

Au terminat nu una, ci chiar și trei facultăți, iar pentru asta primesc un salariu de cel mult 650 de lei. Este vorba despre mai multe educatoare care predau la cea mai râvnită grădiniță din Timișoara, Grădinița cu Program Prelungit “Nikolaus Lenau”, care se află în centrul orașului și în care se predă limba germană ca limbă maternă.

Miralda Beleiu, directoarea grădiniței, povestește că, în acest moment, predau 21 de educatoare, foarte pregătite, dar care au salarii de mizerie. Din acest motiv, în fiecare an există o problemă în ceea ce privește găsirea de personal calificat care să le predea micuților, pentru că educatoarele se reorientează spre un loc de muncă mai bine plătit.

“Avem educatoare suficiente în acest moment, sperăm că rămân și din toamnă, dar în fiecare an, nu putem garanta acest lucru. Educatoarele noastre au terminat “Lenau”, sunt de etnie germană și vorbesc limba germană perfect, asta este și condiția de angajare și examenul se dă cu limba germană ca materie principală. Dacă pe parcurs își găsesc un serviciu în care limba germană este cerută și în care salariul este mai consistent, sigur că nu ne putem supăra că ne părăsesc, pentru că sunt tinere și trebuie să-și facă un viitor”, a explicat Miralda Beleiu.

O educatoare necalificată care predă la Grădinița cu Program Prelungit “Nikolaus Lenau” are un salariu cuprins între 580 și 650 de lei. “Majoritatea educatoarelor au facultate, sunt cu studii superioare, sunt unele cu două-trei facultăți care au acest salariu”, a mai precizat Miralda Beleiu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*