Ultimele stiri

BĂTAIE de JOC! Universitatea Politehnica a achiziționat echipamente de mii de euro pe care nu a reușit să le folosească. Care este motivul

institut de cercetare in energii regenerabile timisoara

Universitatea Politehnica din Timișoara se laudă că are unul dintre cele mai importante institute de cercetare din România. Este vorba de Institutul de Cercetare în Energii Regenerabile, care a fost realizat cu 17,5 milioane de euro, în jur de 12 milioane de euro au reprezentat bani de la Uniunea Europeană.

Cu acești bani a fost construită clădirea care găzduiește institutul, dar au fost achiziționate cu milioane de euro și peste 300 de echipamente de ultimă generație pentru ca specialiștii să poată realiza cercetări la cel mai înalt nivel. Pentru că institutul a fost construit în cinci ani, nu trei ani așa cum prevedea proiectul inițial, o parte din echipamentele care au fost achiziționate la început au ieșit din uz, deși nu au fost folosite niciodată.

“Unele echipamente erau moderne pentru vremea în care le-am achiziționat. Ne-am trezit că pot fi uzate moral, unele echipamente chiar au ieșit din garanție. Putem să facem orice cercetări dorim, doar să ținem aceste aparate în funcțiune. După cinci ani vor deveni aparate uzate. Mai avem o problemă în ceea ce privește crearea de locuri de muncă. S-a prevăzut în proiect înființarea a 30 de locuri de muncă, dar nimeni nu dă bani pentru salariile cercetătorilor care vor lucra în institut. Acești bani trebuie câștigați prin implicarea în alte proiecte, crearea de parteneriate cu diferite instituții, companii”, a precizat Petru Negrea, profesor în cadrul Universității Politehnica din Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*