Ultimele stiri

Bicicliştii au INTERZIS în Piaţa Victoriei, str. Alba Iulia şi pietonala Mărăşeşti. Ce decizie a luat primarul Robu

bicicleta

Veşti proaste pentru iubitorii mersului pe două roţi din Timişoara. Aceştia vor avea interzis în centrul istoric al oraşului nu doar în anumite intervale orare, ci tot timpul. Anunţul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, care a explicat pe Facebook de ce a luat această decizie.

„Vrem sau nu ca zonele pietonale să fie strict pietonale? Asistăm la o nouă tentativă a unora -mereu aceiaşi!- de învrăjbire a noastră, în urma măsurii luate de Comisia de Circulaţie a Primăriei de a interzice accesul oricăror vehicule în zonele pietonale ale oraşului, adică: în zonele de loisir şi comerciale, precum: Piaţa Victoriei, str. Alba Iulia, str. Mărăşeşti. Măsura a fost luată ca urmare a nenumărate semnalări din partea pietonilor -de departe majoritari!- că nu se pot plimba niciunde relaxaţi în oraşul nostru, că în Piaţa Victoriei, pe Mărăşeşti, pe Alba Iulia etc. mulţi au fost loviţi sau cel puţin speriaţi -cât pe ce să fie loviţi- de biciclete şi diverse alte vehicule, ei sau, uneori, copiii lor”, a scris Nicolae Robu pe reţeaua de socializare.

Edilul-şef spune că măsuri similare au fost luate în toate oraşele faimoase din lume şi se laudă că este un promotor al folosirii bicicletei. Potrivit primarului Timişoarei, ca dovadă stă faptul că a creat cea mai extinsă reţea de piste de biciclete din România, plus că acum se realizează piste de ciclism în jurul stadionului.

„Eu pot asuma liniștit și anumite măsuri restrictive, dar absolut necesare, ce țin de responsabilitatea ce-mi revine ca primar şi contez că voi avea alături nu numai totalitatea pietonilor -de departe majoritari în comunitate-, dar şi majoritatea bicicliştilor, majoritate pe care o consider raţională, cu totul altfel decât o firavă minoritate. Dacă sunteţi de acord ca zonele pietonale să fie zone strict pietonale, fără biciclete, monociclete, miniscutere, clicuiţi like. Dacă nu sunteţi de acord, tastaţi dislike”, a mai scris Nicolae Robu.

1 Commentariu pe Bicicliştii au INTERZIS în Piaţa Victoriei, str. Alba Iulia şi pietonala Mărăşeşti. Ce decizie a luat primarul Robu

  1. Mihai Lisetchi // 27 septembrie 2015 a 11:23 // Răspunde

    Din titlu si primul paragraf ar rezulta ca masura interzicerii bicicletelor a fost deja luata. In acest caz, ce sens mai are ultimul paragraf, cel in care se face vorbire despre un sondaj pe Internet?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*