Ultimele stiri

Bicicliștii din Timișoara, invitați la o plimbare pe pista realizată pe malurile Begăi. Când are loc acțiunea

pista biciclete

Timișorenii de toate vârstele sunt așteptați la prima pedalare în grup pe posta de biciclete de pe malurile Begăi. Evenimentul se numește „Mici și mari pe biciclete” și este organizat de către municipalitate pentru a marca „Zilele Energiei Timișoara 2015”, dar și pentru a promova circulația ciclistă în rândul copiilor și adulților.

Acțiunea are loc în data de 19 iunie, vineri, în Parcul Copiilor din oraș, începând cu ora 17.30, fiind propuse plimbări pe malurile canalului Bega. Sunt invitaţi toţi copiii şi părinţii iubitori de plimbări cu bicicleta, echipaţi corespunzător, și nu numai.

Lansată în anul 2005, campania Săptămâna Europeană a Energiei Durabile susţine legătura directă a cetăţenilor cu părţile interesate de la nivel naţional, regional şi local, în scopul atingerii obiectivelor referitoare la energie stabilite la nivel european, fiind unul din evenimentele care generează noi idei şi acţiuni. În acest an, săptămâna include conferinţe la nivel înalt la Bruxelles, iar la nivelul Uniunii Europene se vor organiza peste 700 de zile ale energiei şi se vor decerna premii pentru rezultate deosebite atinse în domeniul dezvoltării durabile.

„Invităm pe această cale toţi timişorenii interesaţi să participe la evenimentele dedicate „Zilelor Energiei Timișoara 2015”, în perioada 14-19 Iunie 2015. Lansăm provocarea fiecărui timişorean de a înlocui transportul cu autoturismul personal cu mijloacele de transport în comun sau bicicleta şi, de ce nu, parcurgerea pietonală a distanţelor scurte. Reducerea emisiilor de carbon şi a poluării aerului prin traficul rutier, adoptarea unui mod de transport urban sustenabil şi schimbarea stilului de viaţă într-unul activ sunt, considerăm noi, suficiente argumente pentru timişoreni pentru a adera la propunerea municipalităţii”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*