Ultimele stiri

“Bijuteriile” pe patru roți, expuse în centrul Timișoarei! Galerie FOTO

În jur de 20 de mașini de epocă vechi de zeci de ani, dar și motociclete au putut fi admirate, astăzi, în centrul Timișoarei, în cadrul unei noi ediții a evenimentului Retro-Parada Primăverii. Nu au lipsit de la eveniment bătrânele Dacii 1300, Trabanturi, Aro, dar și autovehicule cu totul și cu totul speciale, așa cum este Crystler Valiant, un Ford Mercury, Bentley sau Cadillac El Dorado.

Vlad Capotescu, reprezentant Retromobil Club pe regiunea Vest, ne-a declarat că au fost prezenți 19 colecționari de mașini istorice din județul Timiș, plus încă nouă din Ungaria. “Cel mai vechi vehicul este din 1939, un Fiat Balilla, iar cel mai nou, un Mercedes din anul 1984. În ceea ce privește valoarea acestuor autorisme pot să vă spun că cea mai scumpă este un Bentlez care costă între și 40.000 și 50.000 de euro, un Cadillac de 25.000 de euro, iar Daciile restaurate valorează 2.000 de euro”, ne-a explicat Vlad Capotescu.

Cristi Cristian deține un Austin 10 alb, pe care timișorenii l-au privit cu multă admirație, vechi de peste 60 de ani. “L-am adus din Belgia și a fost restaurant în anul 2002. Totul este original pe el, are piele naturală. Bord din lemn, astfel că valorează în jur de 10.000 de euro. Este un hobby pentru mine ceea ce fac”, ne-a precizat proprietarul autovehicului.

Nu a lipsit de la eveniment Sorin Drăgoi, primul city manager din istoria Timișoarei, care deține cea mai veche mașină istorică expusă în cadrul Retro-Paradei Primăverii. Și anume un Fiat Balilla din 1939, albastru.

În jurul orei 12.30, a avut loc și o paradă a mașinilor istorice, pe traseul Piața Victoriei – Piața Maria – Bd. 16 Decembrie – Calea Șagului – Bd. Liviu Rebreanu – Calea Buziașului – Castel Royal Moșnița Nouă.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*