Ultimele stiri

Bilanț la sfârșit de an. Eugen Dogariu: La instituţia prefectului, în perioada sărbătorilor, vor exista angajaţi care asigură permanenţa

În cadrul conferinței de presă de astăzi, de la Instituția Prefectului, Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș, a tras linie și a spus că 2014 a fost un an plin de împliniri și activități.

„În 2014 am avut situaţii de urgenţă în care s-a intervenit, spun eu, prompt şi chiar preventiv şi am reuşit să evităm apariţia unor situaţii nedorite unde lucrurile au evoluat nedorit. Am reuşit să intervenim pentru a reduce pagubele şi pentru a salva viaţa cetăţenilor. Am reuşit să deschidem şi cele trei puncte de frontieră cu sprijinul altor instituţii publice. Ne place să o vedem şi ca pe o reușită a instituţiei. Săptămâna trecută am avut întâlnire cu prefecţii din Banatul de Sud şi de Nord şi am discutat posibilităţi de colaborare ca să putem folosi acest punct de frontieră şi să dezvoltăm zonele limitrofe, graniţele de stat. Discuţii au fost şi legate de modul în care am putea să capacităm atragerea de fonduri europene pe programul România – Serbia plecând de la infrastructură până la dezvoltare economică. La instituţia prefectului, în perioada sărbătorilor, vor exista angajaţi care asigură permanenţa. Oamenii care vor avea probleme vor găsi pe cineva cu care să discute. Există permanenţă până la 5 ianuarie, iar prefectul și subprefectul sunt disponibili la telefon”,a  spus Eugen Dogariu.

Prefectul a mai completat că în anul ce vine se va avea în vedere rezolvarea problemelor de fond funciar și verificarea primăriilor, iar în cazul în care primarii nu își vor depune rapoartele de activitate riscă amendă de 5.000 de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*