Ultimele stiri

Bilanț la sfârșit de iarnă, la Aeroportul Internațional Timișoara. Cum a scăzut numărul întârzierilor datorate condițiilor meteo nefavorabile

deszapezire aeroport timisoara

Pentru că iarna este aproape de final, reprezentanții Aeroportului Internațional Timișoara au făcut un bilanț al activităților de intervenție specifice pentru sezonul rece – îngheț la sol și căderi de zăpadă. Astfel, în această iarnă, pe aeroportul internațional s-au utilizat 40 de tone de substanțe degivrante și antigivrante, folosite pentru prevenirea formării şi îndepărtarea gheţii şi a zăpezii de pe suprafeţele de mişcare, la pistă, căile de rulare şi la platformele de parcare a aeronavelor, dar și pentru îndepărtarea şi prevenirea formării de gheaţă pe suprafeţele aeronavelor.

Aeroportul utilizează pentru degivrare şi deszăpezire zece utilaje. „Aceste măsuri sunt esenţiale pentru siguranţa zborului şi pentru a limita întârzierile generate de condiţiile meteo. În această iarnă, deşi nu a fost una foarte grea, ne-am confruntat şi cu situaţii deosebite, în două rânduri am avut parte de fenomenul meteo „ploaie care îngheaţă”, dar şi de depuneri de zăpadă viscolită. Pentru administraţia aeroportului este important este ca atunci când ne confruntăm cu condiţii meteo dificile, prioritatea să fie siguranţa zborului şi pe plan secundar programul de zbor.”, a declarat Dan Idolu, directorul aeroportului timișorean.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*