Ultimele stiri

Bilanțul IPJ Timiș după minivacanța de 1 Mai. Câte amenzi au fost aplicate

Politie

Minivacanta de 1 Mai s-a încheiat și nu a fost una cu puține sancțiuni. Comform bilanțului IPJ Timiș, a curs cu amenzi în tot județul în ultimele patru zile. În această perioadă, aproximativ 1200 de polițiști au acționat în scopul menţinerii ordinii şi liniştii publice. Ca urmare a măsurilor întreprinse, oamenii legii au constatat peste 30 de infracţiuni şi au aplicat aproape 1300 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 280.000 de lei.

“Din totalul poliţiştilor angrenaţi în misiuni în această perioadă, 757 au fost de la ordine publică, 230 de la poliţia rutieră, 59 sunt poliţişti de investigaţii, restul fiind de la alte structuri. Aceştia au acţionat cu 438 de mijloace auto şi 81 de patrule pedestre. În ultima zi din minivacanţă, pentru o întoarcere în siguranţă, a fost suplimentat numărul poliţiştilor de la rutieră, ordine publică şi transporturi.”, anunță IPJ Timiș.

Astfel, poliţiştii au intervenit la peste 400 de evenimente sesizate prin Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, aplanând 181 de stări conflictuale. Au fost constatate 37 de infracţiuni de natură judiciară, economică şi rutieră, 29 dintre acestea fiind confiscate în delict flagrant.

Poliţiştii au aplicat 1288 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 280.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, actele de comerţ şi normele rutiere.Totodată au fost indisponibilizate bunuri în valoare de peste 60.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 50 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea limitelor legale de viteză, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*