Ultimele stiri

Bilanțul polițiștilor timișeni în urma blocadei din județ

Politie

În cele patru zile de acţiuni  dispuse de şeful Poliţiei Române, pe raza judeţelor limitrofe frontierei cu statele non-UE, poliţiştii timişeni au constatat 135 de infracţiuni, au aplicat 2184 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 570.000 de lei şi au indisponibilizat 85.000 de ţigarete.

“Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, în perioada 16 – 19 iulie, peste 10.000 de poliţişti de la inspectoratele de poliţie ale judeţelor limitrofe frontierelor cu Ucraina, Moldova şi Serbia, precum şi de la poliţia transporturi şi cei specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, au intensificat activităţile de prevenire şi combatere a faptelor ilegale”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Astfel, în cele patru zile, 1400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş au acţionat pe raza întregului judeţ în scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică, impunerii respectării regulilor de circulaţie, dar şi combaterii infracţiunilor de contrabandă.

Au fost controlate 132 de unităţi comerciale, instituite 226 de filtre rutiere de către echipele mixte şi verificate în bazele de date peste 1000  de autovehicule. Ca urmare a măsurilor întreprinse, poliţiştii au constatat 135 de infracţiuni de natură judiciară, economico-financiară, la regimul circulaţiei rutiere şi la regimul armelor şi muniţiilor, 126  dintre acestea fiind în flagrant delict. Totodată,  poliţiştii au ridicat în vederea confiscării peste 85.000 de ţigarete de contrabandă şi 5 arme deţinute ilegal.

Au fost aplicate 2184  de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 570.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, activităţi de comerţ ilicit şi încălcarea normelor rutiere.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute în vederea suspendării 99 de permise de conducere şi retrase 86 de certificate de înmatriculare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*