Ultimele stiri

Blaga: Am atacat la CC hotărârea privind componenţa Guvernului. Am solicitat semnăturile PMP, le-au dat

vasile blaga

Democrat liberalii au atacat la Curtea Constituțională noul executiv. Vasile Blaga este cel care a făcut publică informația într-o emisiune la B1TV. Liderul PDL a susţinut că demersul la Curtea Constituţională nu a fost făcut pentru a prelungi criza politică, pe care nu democrat-liberalii au provocat-o, ci PSD şi PNL, ci pentru că a fost obligatoriu, ca demers politic al unui partid care în permanenţă a respectat Constituţia, să facă tot ceea ce trebuie ca aceasta să fie respectată.

„Am avut numărul nostru de semnături, aveam nevoie de semnături de la ei (parlamentarii PMP – n.r.), le-am solicitat şi le-au dat. Cum, de altfel, dacă or să ne anunţe că vor dori să depună o moţiune simplă (…) pe anumite teme şi ne anunţă dinainte vom fi de acord”, a arătat liderul PDL, la o emisiune a postului B1 TV.

El susţinut că nu trebuie să mire pe nimeni că a existat un punct de vedere comun al preşedintelui Traian Băsescu cu cel al PDL.

„La fel am gândit întotdeauna atunci când am discutat despre respectarea legilor statului şi a Constituţiei”, a spus el.

Liderul PDL a susţinut că demersul la Curtea Constituţională nu a fost făcut pentru a prelungi criza politică, pe care nu democrat-liberalii au provocat-o, ci PSD şi PNL, ci pentru că a fost obligatoriu, ca demers politic al unui partid care în permanenţă a respectat Constituţia, să facă tot ceea ce trebuie ca aceasta să fie respectată.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga declarase în cursul zilei de marţi că grupurile parlamentare ale PDL au decis să atace la CC hotărârea Parlamentului pentru noul Guvern dacă nu va exista asumarea răspunderii pentru noul program de guvernare.

Blaga a precizat că, dacă până luni nu era niciun motiv de atacare a Guvernului la CC, după ce s-a semnat protocolul între PSD şi UDMR, s-a modificat programul de guvernare.

„De aceea, am luat decizia în grupurile parlamentare reunite să atacăm la CC dacă lucrurile vor continua în această manieră în care îşi vor modifica programul de guvernare prin această înţelegere cu UDMR”, a precizat Blaga.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*