Ultimele stiri

Blaga, despre cererea de revocare a lui Tăriceanu: O vom depune când o să avem majoritate în Senat

vasile blaga

Cererea PNL de revocare din funcție a președintelui Senatului va fi depusă când liberalii vor forma o nouă majoritate în această Cameră legislativă, a declarat, luni, copreședintele PNL Vasile Blaga, scrie Agerpres.

„Am spus și nu am ascuns-o: discutăm pentru a se crea o nouă majoritate în Senat. Am dori, de exemplu, ca o judecătoare, o magistrată, să completeze CCR și nu un cetățean desemnat doar pe criterii politice. Avem discuții cu toată lumea și vom avea în continuare. Să nu uite domnul Tăriceanu cum a ajuns dânsul președintele Senatului, dându-l jos pe Crin Antonescu. O nouă majoritate, așa a spus CCR când am fost și eu schimbat, are dreptul să își nominalizeze un nou președinte”, a afirmat Vasile Blaga, după întâlnirea grupului senatorilor liberali.

Despre o eventuală susținere din partea UDMR pentru candidatul PNL la CCR, Blaga a spus: „Nu pot să vă confirm, nici să vă infirm în acest moment”.

Schimbarea președintelui Senatului este o prioritate pentru PNL, dar nu prima dintre acestea, a punctat, la rândul său, copreședintele liberal Alina Gorghiu.

„Este o prioritate pentru noi, dar nu este prima. Avem astăzi două teme importante. În interiorul grupului s-a discutat de comisia de anchetă pentru autostrada Comarnic-Brașov. La Camera Deputaților se discută despre o comisie de anchetă pe Fondul de rezervă al prim-ministrului cheltuit discreționar, pe criterii politice, de Victor Ponta, cel care la momentul înscăunării ne-a spus că nu va aloca deloc bani discreționar din Fondul de rezervă. Sunt teme care ne preocupă”, a spus Gorghiu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*