Ultimele stiri

Blocadă în Timiș! Ce urmăresc oamenii legii

poliție

Ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în perioada 5-31 august, se desfăşoară acţiunea “Blocada”, la frontierele de vest şi sud ale României.

Astfel, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Timiş, Caraş-Severin, Arad, Bihor şi Satu-Mare acţionează în „oglindă” cu poliţiştii maghiari, în cadrul „Blocadei Vest”. Activitatea este sprijinită, pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, de efectivele de poliţie rutieră din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj şi Maramureş.

De asemenea, poliţişti din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj şi Mehedinţi acţionează în „oglindă” cu poliţiştii bulgari, în cadrul „Blocadei Sud”.

Poliţiştii acţionează prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

Pe raza judeţului Timiş, în perioada menţionată, 60 de poliţişti de la rutieră acţionează în medie, zilnic, cu toate echipamentele de supraveghere video şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În derularea activităţilor, poliţişti de la ordine publică acordă sprijin colegilor de la rutieră.

O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară, precum şi aeroporturilor internaţionale. În acest sens, 50 de poliţişti de la transporturi acţionează, zilnic,  punctual în trenurile de călători, în gări şi în aeroporturi, pentru siguranţa călătorilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*