Ultimele stiri

Bojin nu a fost reținut. Președintele CJT Timiș se află cub control judiciar

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin (PSD), suspectat de fapte de corupţie, a fost ridicat de anchetatori de la locuinţa sa din Remetea Mare, miercuri dimineaţă, în jurul orei 06:00. La ora 07:00, în aceeași zi, Bojin a ajuns la Consiliul Județean Timiș, escortat de mascați.

Bojin a  fost audiat timp de mai multe ore la DNA București, dar nu a fost reținut, ci plasat sub control judiciar.

Social-democratul este acuzat de luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.

Potrivit unor documente ale procurorilor, obţinute de MEDIAFAX, Titu Bojin, folosindu-se de funcţia de preşedinte al CJ Timiş şi de poziţia de lider al filialei judeţene a PSD, ar fi identificat primării din Timiş, conduse de aleşi locali din PSD, cu care George Didilă, prin SC Ecomet West SRL, a încheiat contracte de achiziţii publice, cu atribuire directă. În acest demers, Didilă ar fi fost sprijinit atât de Titu Bojin, cât şi de Marcel Mihoc, consilier judeţean în CJ Timiş.

Procurorii îl suspectează pe Titu Bojin că direcţiona alocări bugetare din bugetul Consiliului Judeţean Timiş către unităţi administrativ teritoriale din judeţ, în vederea finanţării contractelor pe care acestea le aveau în derulare cu SC Ecomet West SRL.

În dosar au fost reținute însă alte patru persoane. Printre acestea, consilierul județean Marcel Mihoc, arestat pentru 24 de ore.

În acest dosar au fost audiați, miercuri, și primarii din 17 localități din Timiș, dar și directorii unor servicii ale CJ și ai unor instituții deconcentrate.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*