Ultimele stiri

”Bomba” Microsoft îi explodează lui Ponta în față. Premierul evaziv în răspunsuri

Premierul Victor Ponta a dat răspunsuri evazive la întrebările reporterilor privind implicarea sa în dosarul Microsoft. Șeful Executivului a susținut că nu are nicio legătură cu dosarul respectiv, întrucât prin funcția pe care a deținut-o la acel moment (n.r. – șef al Corpului de Control în Guvernul Adrian Năstase) nu avea atribuții privind achizițiile publice, informează paginadepolitica.ro.

„Dacă mă cheamă, mă duc și spun tot ceea ce știu. Dacă dumneavoastră credeți că ar fi bine să fac declarații despre dosare… N-am avut nicio funcție din care să am legătură cu achizițiile. Nu a vorbit nimeni cu mine despre acest subiect pentru că nu aveam nicio legătură”, a declarat Victor Ponta, citat de Realitatea TV.

Numele premierului Victor Ponta este menţionat în megadosarul fraudelor din IT, titrează www.gandul.info. Publicația susține că, în referatul prin care DNA cere urmărirea penală a nouă miniştri, DNA a inserat o declaraţie a unui martor care face referire la premierul Victor Ponta.

Din acestă declaraţie reiese că reprezentantul Fujitsu în România, Florică Claudiu, unul dintre personajele cheie ale afacerii cu licenţe Microsoft, ar fi intervenit pe lângă Victor Ponta, şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase. Martorul citat de DNA spune următoarele:

„Persoanele implicate în trafic de influenţă şi luare de mită în acest contract sunt Adrian Năstase, Alexandru Bittner, Remus Truică, Victor Ponta, Ecaterina Andronescu (…) În schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată”.

Mai multe informații citiți aici.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*