Ultimele stiri

Borș de vară cu ciuperci

bors de vara cu ciuperci

Ingrediente:

2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă
3-4 linguri boabe de mazăre
4-5 ciuperci
1 cartof mare
1 ardei gras galben
200 ml pulpă de roşii
50 g fidea
verdeaţă
500 ml borş de casă
2 linguri ulei
sare
piper

Cum se prepară:

Se curăţă, se spală şi se taie legumele după preferinţă. Se călesc împreună cu cele două linguri de ulei şi puţină apă, amestecând din când în când, până se înmoaie bine. Se adaugă ciupercile feliate, pulpa de roşii, verdeaţa tocată fin şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se adaugă 3 l de apă caldă şi se continuă fierberea, la foc mic, încă 10 minute. Se pune mazărea şi se mai lasă să fiarbă 5-10 minute. Se pune fideaua, se dă în câteva clocote şi se acreşte, după gust, cu borşul fiert separat. Vara e abia la început, deci poţi găti pe toată perioada acest borş de vară cu ciuperci, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*