Ultimele stiri

Braconier depistat de poliţiştii de frontieră mehedinţeni în zona de protecţie Mraconia

braconier

A crezut că daca va încerca să pescuiască în zona de protecţie Mraconia pe întuneric nu va fi prins. N-a fost însă așa. Polițiștii l-au urmărit în acțiune, chiar în timp ce a reușit să captureze peste 55 de kilograme de pește fără a avea acest drept, apoi au pus mâna pe el.

„Pentru identificarea şi reţinerea braconierului, poliţiştii de frontieră au organizat o acţiune de supraveghere operativă pe linia combaterii braconajului piscicol pe fluviul Dunărea pe direcţia golfului Mraconia, folosind în acest scop şi aparatura de termoviziune.Pe  timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au observat deplasându-se spre malul golfului Mraconia, la adăpostul întunericului o ambarcaţie pescărească condusă de o persoană care avea asupra sa mai multe plase de pescuit confecţionate special pentru capturarea peştelui. Cu ajutorul a patru plase de pescuit cu o lungime totală de 340 de metri  conducătorul ambarcaţiei a reuşit să braconeze, într-un timp scurt, 55 kilograme de peşte din specia crap şi fitofag aducând în acest mod prejudicii fondului piscicol”, transmit cei de la Poliția de Frontieră.

In cauză s-a întocmit dosar, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit comercial în habitatele piscicole, prin orice metode şi mijloace al  peştilor şi al altor vieţuitoare în zonele de protecţie.

Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea infracţiuni este amenda penală şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă de la 1 la 3 ani.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*