Ultimele stiri

Bravos națiune! Halal să-ți fie! Circ şi ruşine pentru Timişoara. Sinteza unei şedinţe care a stricat imaginea oraşului

consiliul local timisoara

Scandal, certuri şi o ruşine de nebănuit revărsate asupra Timişoarei. Aşa a arătat azi, şedinţa de Consiliu Local convocată de noua majoritate PSD, PPDD şi PNŢCD. Miza întrunirii, una singură … schimbarea din funcţie a lui Dan Diaconu. Pe scaunul de viceprimar ar fi trebuit să ajungă Bogdan Herzog, un consilier local al PNŢCD. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, dar scandalul de trei ore, ce s-a aşternut în Consiliul Local până la votul care a dus la păstrarea în funcţie a lui Dan Diaconu, nu a adus oraşului nostru niciun fel de onoare, ba dimpotrivă. Ruşinea, pentru ce s-a întâmplat astăzi, s-a putut vedea pe faţa majorităţii consilierilor locali, indiferent de tabăra pe care o susţineau.

Nicolae Robu, Ovidiu Ciuhandu (PDL), Ştefan Sandu (PDL), Adrian Orza (PNŢCD) şi Cirprian Jichici (PNL) au vorbit, pe rând, despre situaţia ridicolă în care s-au găsit astăzi reprezentanţii locali. „Aţi generat şi duceţi la bun sfârşit cea mai penibilă şedinţă de Consiu Local din câte mi-a fost dat să văd”, le-a zis Ciprian Jichici social-democraţilor.

Scandalul a început de la primul minut al şedinţei, când consilierii nu se puteau hotărî cine ar trebui să conducă adunarea. După câteva schimburi de replici acide s-a hotărât, prin vot, că şedinţa va fi condusă de Radu Ţoancă, consilier al PSD. Pasul următor a durat nu mai puţin de două ore, în care mai mulţi consilieri au luat, pe rând, cuvântul pentru a-l  susține sau contesta pe Bogdan Herzog. Desigur, problema a început mult mai devreme, de la ora 8:00, când conducerea PNŢCD Timişoara a decis excluderea din partid a consilierilor locali: Bogdan Herzog şi Florin Boncea. Înainte de a începe şedinţa se ştia deja de excluderea celor doi, dar Valentin Moldonvan, preşedintele PNŢCD Timiş , a avut alte opinii. El a transmis reprezentanţilor PSD că cei doi sunt încă în funcţie şi că el este cel în măsură să ateste acest fapt. Mai mult, la votul din CLT s-a decis ca acești doi consilieri PNŢCD să rămână în funcţie.

De asemenea, Petrică Folică, un consilier al PPDD şi susţinător al lui Bogdan Herzog, a plecat furtunos din sala de consiliu când a aflat că Herzog este prorus. Acesta a spus, pentru Timişoara Online, că auzise despre atitudinea prorusă a celui pe care îl susţinea, dar că Valentin Moldovan, liderul PNŢCD Timiş, i-a zis că acestea sunt doar zvonuri. Când i s-a confirmat totul, acesta s-a decis să plece.

Apoi a venit momentul greu pentru PSD, atunci când s-a ajuns la votul împotriva viceprimarului Dan Diaconu. Din start la acest vot nu au participat consilierii locali PDL, PNL, Petrică Folică şi Adrian Orza (consilier local PNŢCD). Deşi părea că vor avea câştig de cauză şi că vor putea să aducă în funcţie un nou vinceprimar, noua majoritate s-a lovit de adevărul chinuitor pentru ei, chiar la numărarea voturilor.

„Dan Diaconu viceprimar!!!”, a strigat Nicolae Robu, atunci când a văzut că din cei 14 consilieri care au participat la vot, unul a votat pentru rămânerea în funcţie a lui Dan Diaconu, acest lucru însemnând că nu s-a creat o majoritate a consilierilor locali care să îl vrea dus din funcţie pe liberal.

Prin urmare, după tot circul creat de PSD, lucrurile rămân aşa cum au fost şi până acum, dar imaginea Timişoarei este, în continuare, pătată. De asemenea, în urmă rămân şi ameninţările, ca aceea pe care a primit-o Adrian Bere, şeful Direcţiei de Mediu. Acestuia i s-a spus că va „zbura din Primărie” şi că poate să îşi ia „adio” de la carieră, au transmis sursele noastre. Ei bine, Adrian Bere va rămâne în funcţie, dar, probabil, în câteva luni vă vom relata, din nou, din sala de consiliul, ceva asemănător.

1 Commentariu pe Bravos națiune! Halal să-ți fie! Circ şi ruşine pentru Timişoara. Sinteza unei şedinţe care a stricat imaginea oraşului

  1. ————–Sincere felicitari pentru „rezultatul rezultat” si cu sprijinul Dlui Adian Orza si Ovidiu Ciuhandu,,,,, !!!!
    ———Se confirma faptul ca Bogdan Hertzog NU merita nici o functie de conducere datorita multor preocupari nedemne si care pot fi sustinute din activitatea anterioara de „conducere” (prin dezorganizare bine organizata),,,, a unei Structuri Asociative !!!
    ————Sincere felicitari si SUCCES Dle Dan Diaconu !!!!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*