Ultimele stiri

Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud şi-au lansat propriul FMI

Băncile centrale ale ţărilor emergente din cadrul BRICS – Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud – au semnat marţi un acord de sprijin mutual ce prevede crearea unui fond comun de rezervă, relatează agenţia rusă Sputnik în pagina electronică.

Potrivit acordului, fondul comun este în valoare de 100 de miliarde de dolari (89,2 milioane de euro). Acest fond este perceput drept o soluţie alternativă la instituţiile financiare internaţionale – FMI şi Banca Centrală – dominate de către Statele Unite.
„Crearea unui astfel de mecanism de securitate are ca obiectiv menţinerea stabilităţii financiare a ţărilor membre” BRICS, se arată într-un comunicat de presă.
China va contribui la fond cu 41 de miliarde de dolari, Rusia, India şi Brazilia cu 18 miliarde de dolari fiecare, în timp ce Africa de Sud va aloca cinci miliarde de dolari.
Ţările membre BRICS reprezintă 40% din populaţia mondială şi 1/5 din PIB-ul planetei.

1 Commentariu pe Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud şi-au lansat propriul FMI

  1. „fondul comun este în valoare de 100 de miliarde de dolari (89,2 milioane de euro)” !!!! Habar n-aveti de cursul de schimb! Incompetenti! Care-i paritatea euro-dolar?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*