Ultimele stiri

Bucurie mare la ACL Timiș! Candidatul formațiunii, Klaus Iohannis, pe poziția a doua în preferințele românilor FOTO

Bucurie mare la sediul PNL Timiș după apariția primului exit-poll. După primele rezultate, candidatul ACL la președnția României, Klaus Iohannis, se clasează pe poziția a doua, la un scor foarte apropiat de candidatul stângii, Victor Ponta. Totuși, rezultatele nu sunt finale și nu includ românii din străinătate.

Astfel, în urma primului exit-poll ierarhia arată astfel: Victor Ponta se află în topul preferințelor românilor cu cu 40% dintre voturi, urmat de Klaus Iohannis cu 31 %, Călin Popescu Tăriceanu cu aproximativ 6%, apoi de de Elena Udrea  cu 5,1% și Monica Macovei cu 4%. Acest lucru ar putea fi devastator pentru actualul premier Victor Ponta, care după primele informații nu ar fi avut un rezultat prea bun printre românii din străinătate. Așadar, fără doar și poate, Klaus Iohannis și Victor Ponta sunt cei doi candidați care merg în turul 2.

La ACL Timiș s-a sărbătorit cu aplauze momentul în care pe ecran au apărut rezultatele primului exit-poll. Zeci de liberali și democrat-liberali au luat cu asalt sediul PNL și au așteptat cu sufletul la gură rezultatele. Co-președintele formațiunii, primarul Nicolae Robu, s-a declarat fericit cu acest rezultat:

„Sunt foarte fericit că, iată, candidatul nostru, Klaus Iohannis a obținut un scor foarte apropiat de candidatul stângii, Victor Ponta. Sunt convins că milioane de români îl vor vota în turul doi pe Klau Iohannis, pentru că după 25 de ani de la Revoluție, poporul român își dorește în fruntea țării un om al faptelor bune, nu un om al vorbelor goale, că româii își doresc un stat de drept cinstit, nu unul al jefuitorilor, un stat cu fața spre vest, parte a Europei Occidentale. Vom munci, astfel încât mesajul nostru de bine să ajungă la cât mai mulți cetățeni și suntem convinși că electoratul român, care a fost mereu orientat către dreapta va avea un președinte de dreapta pentru că e limpede că vom reuși să ne coagulăm forțele”.

Celălalt co-președinte al ACL Timiș, Constantin Ostaficiuc, a fost mai rezervat şi a spus că aşteaptă numărătoarea paralelă.

De asemenea, liberalul Nicolae Robu spune că se așteaptă ca timișorenii să fi votat în cea mai mare parte cu candidatul dreptei, Klaus Iohannis.

„Mă aștept ca timișorenii să fi votat preponderent cu Klaus Iohannis (..) Ar fi total în dezacord să voteze o forță politică ce nu a dat nimic pentru Timișoara, ce pur și simplu subestimează Timișoara”, a mai declarat edilul.

În ceea ce privește așteptările pentru turul doi, Nicolae Robu este convins că cel ce va ajunge în scaunul de la Cotroceni este chiar Klaus Iohannis, Asta pentru că, spune el, nu-și imaginează că electoratul Elenei Udrea, sau al Monicăi Macovei, cele ce s-au clasat pe locurile 3 și 4 ar putea vota cu Victor Ponta.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*