Ultimele stiri

Bugetul Oraşului Timişoara 2014

Deşi Proiectul de Hotărâre privind bugetul anului 2014 este încă în curs de finalizare, primarul Nicolae Robu a vorbit în repetate rânduri despre viziunea sa pentru acest an.

Conform spuselor primarului, bugetul va fi folosit pentru finalizarea proiectelor majore ale anului 2013, dar şi pentru începerea lucrărilor în noi locaţii. Edilul a declarat că pasajele Popa Şapcă, Jiul şi Solventul sunt pe lista de priorităţi, iar pentru cel puţin unul dintre acestea, lucrările vor începe în decursul acestui an.

Potrivit declaraţiilor oficialilor Primăriei, bugetul Timişoarei pentru 2014 este estimat la 300 milioane de euro, sumă la care se va adăuga şi un împrumut de aproximativ 30 milioane de euro, de la Banca Mondială.

Primarul s-a folosit şi de pagina sa de Facebook pentru a anunţa care sunt planurile sale de alocare a bugetului: „Timișoara va avea o agendă culturală bogată, cuprinzând o mulțime de festivaluri, spectacole, expoziții și evenimente literare de calibru. Vom susține cel puțin cât în 2013 cultura, sportul, educația și sănătatea, cu mențiunea că, în 2013, aceste domenii au avut alocați cei mai mulți bani de zeci de ani încoace. Evident, o atenție specială vom acorda echipei noastre de fotbal fanion, Poli, pentru care vom face tot posibilul să redevină ce-a fost și mai mult decât atât!”

Tot prin intermediul paginii sale de Facebook, Nicolae Robu a anunţat şi alte proiecte care vor fi demarate în 2014. Printre acestea se numără şi lărgirea pasajului CF, construirea unui nou pod peste Bega sau construirea unei noi săli polivalente, de 2500 locuri, în zona stadionului „Dan Păltinişanu”.

De asemenea, oficialii Primăriei nu sunt singurii care au vorbit despre modul în care ar trebui gestionat bugetul. Deputatul PSD Sorin Grindeanu a prezentat o listă de 31 de proiecte pentru anul 2014, pe care le consideră demne de finanţare din buget. Printre ideile PSD se numără şi finanţarea unei noi construcţii la Spitalul de copii „Louis Ţurcanu”, dar şi înfiinţarea unui nou skatepark. Cu toate acestea, viceprimarul Dan Diaconu a declarat că 90 la sută­­­ din ideile propuse de PSD sunt deja proiecte ale Primăriei.
Pentru a afla mai exact care sunt doleanţele cetăţenilor cu privire la alocarea bugetului 2014, Primăria Timişoara va organiza şi o dezbatere publică pe această temă. Întâlnirea va avea loc luni, 27 ianuarie, la ora 16:00, în Sala de Consiliu a Primăriei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*